Videospeler inladen...

Vlaamse regering schenkt 150.000 euro aan Music For Life: "Wat een solidariteit"

De Vlaamse regering heeft 150.000 euro geschonken aan Music For Life. Het geld gaat naar het Kinderkankerfonds. Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) had ook lovende woorden voor de actie. "Bravo aan alle medewerkers."

Het was de minister-president zelf die samen met zijn kleindochter Loes het bedrag kwam bekendmaken in het provinciaal domein van Puyenbroeck. "Maar het bedrag is hier niet het belangrijkste", zegt hij. "Het allerbelangrijkste is dat jullie dit doen. Bravo voor alle presentatoren, medewerkers en de hele VRT. Deze actie zorgt voor zoveel solidariteit en dat speelt een verbindende rol."

"Kanker bij kinderen is gelukkig zeldzaam, maar zo zeldzaam is het ook niet", zegt Yves Benoit van het Kinderkankerfonds. "Ieder jaar worden er nog 180 kinderen geconfronteerd met de ziekte. De zorg en de begeleiding van die kinderen is heel belangrijk."

Meest gelezen