Videospeler inladen...

Actrice "Louisa von Trapp" uit "Sound of music" overleden op kerstavond

De Canadese actrice Heather Menzies-Urich, die de rol van Louisa von Trapp speelde in "The sound of music", is overleden. Dat bevestigt haar zoon aan TMZ. Ze werd 68.

Amper 15 was ze, toen ze op de set stond voor "The sound of music", een film die ondertussen is uitgegroeid tot een icoon en vijf Oscars kreeg. In de film speelde ze Louisa von Trapp, de op twee na oudste dochter van kapitein Von Trapp. Haar personage stond erom bekend erg ondeugend te zijn en hield gouvernante Maria vaak voor de zot.

Na die ene rol begon haar carrière wat te slabakken, toch als het gaat over producties op het witte doek. Ze speelde enkel nog mee in "Hawaii" (alweer naast Julie Andrews, in 1966) en de ramp(en)film "Piranha" (1978) met tussenin niemendalletjes als "The computer wore tennis shoes".

Op het kleine scherm verging het haar beter, met rollen in bekende tv-reeksen als "High Chaparall", "Dragnet", "Alias Smith and Jones", "Logan's Run" en "The Love Boat".

Hersentumor

Vier weken geleden werd er bij de actrice een hersentumor vastgesteld. Ze overleed op kerstavond, in het bijzijn van haar familie. "Ze had geen pijn, maar bijna vier weken nadat er kanker werd vastgesteld, had ze er genoeg van", zegt haar zoon aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. "Ze nam haar laatste adem op aarde om 19.22 uur."

Menzies-Urich laat drie kinderen, heel wat kleinkinderen en één achterkleinkind achter.

Meest gelezen