De borsten van Pamela en stripverhalen: de kerstkaarten van onze ministers

Kerstmis, en dus sturen ook de verschillende politieke partijen en politici hun kerstwensen rond, al dan niet via sociale media. Van klassiek tot... iets minder klassiek, zo blijkt uit onderstaande selectie. 

Ben Weyts valt voor de charmes van Pamela Anderson

De Amerikaanse actrice Pamela Anderson, vooral bekend van "Baywatch" schreef recent een brief naar Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) om haar bezorgdheid te uiten over het uitblijven van een verbod op de kweek van pelsdieren voor bont.

De brief is bij Weyts duidelijk blijven hangen, want Pamela Anderson prijkt ostentatief op zijn kerstkaart. Wie goed kijkt, ziet op de reddingsboei "furwatch" staan, twee duidelijke verwijzingen naar "Baywatch". (Lees verder onder de afbeelding)

Bourgeois wil charmeren op andere manier

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) wil ons ook in verleiding brengen, maar niet met een wulpse boezem zoals bij Weyts. Bourgeois maakt netjes een overzicht met zijn belangrijkste verwezenlijkingen.

Zuhal Demir toont voetjes van haar dochter

Ook staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) charmeert. Demir is nog maar net mama geworden van Rozanne, een dochter. Demir heeft de gewoonte haar privéleven goed af te schermen, we hebben dus ook nog geen beelden van Rozanne gezien. Maar in haar kerstkaart toont Demir twee kleine voetjes in schattige roze sokjes. (Lees verder onder de afbeelding.)

Liberalen gaan voor stripverhalen

In de gooi naar "origineelse kerstkaart" doen twee liberale politici beroep op striptekenaars. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft Frédéric Dubus onder de arm genomen. De Kerstman lijkt een beetje in de war te zijn door het Brusselse verkeer, maar gelukkig wijst Reynders hem de weg. (Lees verder onder de afbeelding.)

Een andere liberale Brusselaar, Brussels schepen voor Mobiliteit Els Ampe (Open VLD), doet dan weer beroep op striptekenaar Marc Daniels De Marck. Het thema is nagenoeg hetzelfde, we zien althans toch ook veel verkeersborden.

Stripverhalen of boezems? CD&V doet er niet aan mee

CD&V zet zichzelf in de verf als partij van de degelijkheid, kerstkaarten met schaars geklede dames of mopjes over de kerstman komen niet van de christendemocraten. Zowel minister van Onderwijs Hilde Crevits als minister van Welzijn Jo Vandeurzen en minister van Leefmilieu Joke Schauvliege houden het bij de klassieke kerstkaart.

Meest gelezen