© Rob Huibers 2011. All rights reserved.

Wilde achtervolging met 2 kinderen in auto, 20-jarige bestuurster opgepakt

In Hoogstraten, in de provincie Antwerpen, heeft de lokale politie gisteren een Britse vrouw van 20 en een meisje van 13 opgepakt na een wilde achtervolging. De politie wilde de inzittenden van een auto met Britse nummerplaat controleren toen de bestuurster van de wagen plots op de vlucht sloeg.

De achtervolging begon in Wortel, een deelgemeente van Hoogstraten, toen de politie van de zone Noorderkempen een verdachte bestuurster wilde controleren. Ze vluchtte echter met hoge snelheid weg voor de politie, die meteen de achtervolging inzette.

Het werd een wilde achtervolging, waarbij de bestuurster de politiecombi opzettelijk ramde toen de politie haar wilde laten stoppen, zegt Nele Poelmans van het parket van Mechelen. Op een bepaald moment is de bestuurster de controle over het stuur verloren en kwam ze met de auto in de voortuin van een woning in Beerse terecht

Toen de politie de inzittenden van de auto wilde oppakken, is de wagen opnieuw vertrokken en heeft de bestuurster geprobeerd in te rijden op de agenten. Daarop hebben zij verschillende keren op de banden van de auto geschoten.   

Kinderen

Uiteindelijk is de auto enkele honderden meters verderop, op een zanderig terrein, tot stilstand gekomen zodat de inzittenden opgepakt konden worden. Achter het stuur bleek een 20-jarige, Britse vrouw te zitten. Naast haar zaten ook een 13-jarig meisje en een 2-jarig kind in de auto.

Achteraf is gebleken dat de auto, een grote Volvo met Brits kenteken, niet verzekerd was. De bestuurster bleek ook geen geldig rijbewijs op zak te hebben. Waarschijnlijk is ze om die redenen op de vlucht geslagen. Ze wordt in de loop van de dag voorgeleid voor poging tot doodslag en gewapende weerspannigheid. De 13-jarige passagier zal kunnen beschikken nadat zij verhoord werd.

De vrouw wordt vandaag nog voorgeleid wegens poging tot doodslag en weerspannigheid. Uit onderzoek blijkt intussen dat ze geen geldig rijbewijs had en dat de wagen niet verzekerd was.

Meest gelezen