BELGA/MAETERLINCK

Burgemeester Landen doet na verkiezingen stap opzij

Burgemeester Iris Vander Schelde (Open VLD) van Landen is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen geen kandidaat-burgemeester meer voor haar partij.  

De Open VLD-lijst zal worden getrokken door Didier Reynaerts, momenteel schepen van Openbare Werken, Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening. Vander Schelde, die sinds begin 2016 burgemeester is, staat op de tweede plaats.

Ze motiveert haar keuze voor de tweede plaats door te stellen dat dit haar de mogelijkheid biedt "om de huidige combinatie van mama, huisarts en burgemeester van jullie allemaal te kunnen uitvoeren en dit tot de laatste dag van deze legislatuur. Tegelijk zal het mij extra ruimte bieden om nieuwe jonge mensen te begeleiden in hun prille politieke carrière. En ze staan te trappelen", aldus Iris Vander Schelde.

Landen wordt nu bestuurd door een meerderheid van Open VLD, SP.A en N-VA.

Meest gelezen