Videospeler inladen...

Bus rijdt van trap in Moskou: vijf doden

In Moskou zijn vijf doden en een tiental gewonden gevallen bij een ongeval met een bus. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de bus van een trap naar beneden is gereden, naar de ingang van een metrostation en daar bleef steken. 

Het ongeluk gebeurde aan een belangrijke verkeersas in het westen van de hoofdstad, waar zich ook een koopcentrum bevindt.  De lijnbus reed de trappen omlaag en bleef steken, zo is te zien op beelden op sociale media en op de Russische agentschappen. 

Over de oorzaak bestaat nog geen duidelijkheid, maar er zou voorlopig niet worden uitgegaan van een terreurdaad. Mogelijk ligt een technisch defect of een stuurfout aan de basis.  De buschauffeur zelf beweert alvast dat hij de bus probeerde te laten stoppen, maar dat de remmen het begaven. Zijn werkgever acht het wel mogelijk dat de chauffeur in slaap is gevallen en dat hij per ongeluk het gaspedaal is ingedrukt. "Maar uiteraard onderzoeken we alle versies van wat gebeurd is", zei een anonieme, geïnformeerde bron aan het agentschap Interfax. 

 

Bekijk hieronder beelden van het ogenblik waarop de bus de trap af rijdt: 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De zwaar beschadigde bus nadat hij van de trappen is gesleept:

AFP or licensors

Meest gelezen