Facebook/SaveElephantFoundation

Warme dekens beschermen baby-olifantjes tegen de kou

In sommige delen van Zuidoost-Azië slaat de winter scherp toe. Zelfs baby-olifanten hebben er last van. Handgemaakte wollen dekens komen al eens van pas om de dikhuiden extra bescherming te bieden.

Wat doe jij als je het koud hebt? De verwarming hoger zetten, een extra trui aantrekken, een dikke sjaal... Ook voor dieren zijn er oplossingen, jasjes voor honden en katten zijn geen uitzondering. Maar wat moet je doen als een olifant het koud krijgt? Een organisatie die in Myanmar baby-olifanten opvangt, vond een creatieve oplossing: een gigantisch gebreid deken.

(lees verder onder de foto's)

Facebook/SaveElephantFoundation
Facebook/SaveElephantFoundation

De afgelopen week was het ongebruikelijk koud in delen van Zuidoost-Azië. Normaal gezien ligt de temperatuur er in deze tijd van het jaar tussen de 20 en 30 graden, maar door een koufront vanuit China schommelde die rond amper 8 graden. 's Nachts kwam de temperatuur niet eens boven het vriespunt.

Save Elephant Foundation, een organisatie die jonge weesolifanten opvangt in de regio Bago, vroeg zich af hoe ze de dieren kon beschermen tegen de koude. Baby-olifantjes worden normaal gezien warm gehouden door hun moeder, maar hier kon dat niet. Een organisatie, Blankets for Baby Rhinos, bood de oplossing: ze schonk gigantische wollen dekens. Handgemaakt, door vrijwilligers over de hele wereld.

De dekens worden losjes vastgebonden op hun lichaam. Ze dragen de dekens alleen maar 's nachts en 's ochtends. De medewerkers stoken 's nachts ook vuurtjes om de olifanten tijdens hun slaap niet te veel te laten afkoelen.

Facebook/SaveElephantFoundation
Facebook/SaveElephantFoundation
Facebook/SaveElephantFoundation

Meest gelezen