Egyptische politie doodt negen militanten in raid

De Egyptische politie heeft negen militanten gedood die betrokken waren bij aanslagen in het noorden van het schiereiland Sinaï.  

De militanten werden gedood bij een vuurgevecht in de provincie al-Sharqia, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken zondag in een communiqué, dat voorts stelt dat onder de ordehandhavers geen slachtoffers vielen.

Volgens het ministerie waren de gedode "terroristen" betrokken bij bomaanslagen en aanvallen op veiligheidstroepen in de noordelijke Sinaï. De luchthaven in dat gebied, al-Arish, was dinsdag het doelwit van een raketaanval. Dat gebeurde tijdens een nochtans onaangekondigd bezoek van de ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie. De verantwoordelijkheid voor de aanslag werd opgeëist door IS.

Meest gelezen