Francken mikpunt van spot op sociale media

De oproep die staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Fracken (N-VA) via Twitter vanmorgen de wereld instuurde om hem te steunen,  is het mikpunt van spot op sociale media.  "Ik gebruik een slogan omdat dat makkelijker is dan mijn job doen." Francken ligt onder vuur omdat hij gelogen heeft over repatriëringen naar Soedan. 

"Bent u ook voor een streng maar rechtvaardig migratiebeleid? RT dan dit bericht. Bedankt voor de steun", twittert Theo Francken. Hij heeft de laatste dagen heel wat kritiek over zich gekregen toen bleek dat hij bewust heeft gelogen in de pers over repatriëringen naar Soedan. Francken beweerde dat er geen repatriëringen gepland stonden in januari, maar dat was wel het geval.

De oproep van Francken wordt gedeeld door een zeshonderdtal fans. (Lees verder onder de Tweet, red.)

Maar zoals dat gaat op Twitter reageren niet enkel fans van de staatssecretaris. Heel wat twitteraars recycleren de retoriek van Francken om hem van antwoord te dienen.

Meest gelezen