Video player inladen...

Wie durft? Langste glazen brug ter wereld voor het eerst in gebruik

De langste glazen loopbrug ter wereld is voor het eerst in gebruik genomen. Mensen met hoogtevrees blijven er maar beter weg: de brug is 488 meter lang en hangt op 218 meter hoogte, tussen twee steile kliffen in Shijiazhuang, de hoofdstad van de noordelijke Chinese provincie Hebei.

Gisteren wandelden de eerste avonturiers de glazen brug in. Het Chinese persagentschap Xinhua postte op Facebook en Twitter foto's van mensen die met een intussen obligate selfiestick aan de slag gingen. De echte durvers waagden zich zelfs aan even op en neer springen.

De glazen constructie is 488 meter lang, 4 meter breed en zweeft 218 meter boven de grond. Ze is bezet met 1.077 glaspanelen van elk 4 centimeter dik en weegt in totaal 70 ton. Je moet je schoeisel wel beschermen, allicht ook om te vermijden dat het glas te veel gepoetst moet worden.

Wie vergeet dat hij of zij op glas wandelt, kan genieten van de indrukwekkende omgeving: berggezichten, watervallen, oude steden en tempels.

(lees verder onder de foto's)

Facebook/XinhuaNewsAgency
Facebook/XinhuaNewsAgency

De loopbrug is zo ontworpen dat ze lichtjes beweegt als bezoekers erover wandelen. Volgens Hebei Bailu Group, het plaatselijke toeristische bedrijf dat de constructie ontworpen en gebouwd heeft, is de brug volledig veilig. Hij moet windkracht 12 doorstaan en aardbevingen met een kracht van 6,0 aan kunnen.

Aan de brug is 1,5 jaar gewerkt. "De constructie kan tot 3.000 mensen dragen, maar we later er slechts 600 per keer toe. En we controleren de brug elke dag", aldus Liu Qiqi, de directeur die verantwoordelijk was voor de bouw.

Facebook/XinhuaNewsAgency

Meest gelezen