Archieffoto
AFP or licensors

Code geel: KMI waarschuwt voor rukwinden tot  80 km per uur 

Het KMI waarschuwt vanochtend voor rukwinden. De windsnelheid kan daarbij oplopen tot 80 km/u. De waarschuwing geldt voor heel het land. Het is vooral uitkijken 's ochtends. In de loop van de voormiddag gaat de wind luwen.

Deze nacht verplaatste een kleine stormdepressie zich over ons land. Die bracht regen en stormwinden tot 80 of 90 km per uur met zich mee.

Het KMI heeft daarom "code geel" afgekondigd. "Zulke wind en rukwinden hebben als effect dat het erg moeilijk wordt om met een geopende paraplu over straat te stappen, dat de grote takken van de bomen helemaal in beweging komen, er kleinere bomen kunnen omwaaien en er lichte schade kan aangebracht worden aan woningen door bijvoorbeeld verschoven dakpannen en/ of beschadigde schoorstenen. Wees dus zeer waakzaam", meldt het KMI.

Vooral 's ochtends is het uitkijken. In de loop van de voormiddag en de middag gaat de wind luwen. Code geel loopt in Oost- en West-Vlaanderen tot 10 uur, in de andere Vlaamse provincies tot 11 uur. Het wordt vandaag wisselvallig en koel met vanaf de kust een aantal buien maar tussendoor ook opklaringen.

Meest gelezen