Videospeler inladen...

Limburgse procureur: "Italiaanse maffia controleert vanuit Limburg de Europese drugshandel"

De Italiaanse maffia is in Limburg aanwezig en controleert van daar uit de Europese drugshandel. Dat zegt de Limburgse procureur Guido Vermeiren aan TV Limburg. "Dit probleem is te lang niet aangepakt."

Ja, er is Italiaanse maffia aanwezig in Limburg. En ja, van daar controleren ze de Europese drugshandel. Het waren opvallende uitspraken die de Limburgse procureur deed in de kerstspecial van TV Limburg. Al wil hij er niet al te diep op ingaan.

"Vanuit Limburg worden er grote drugstransporten georganiseerd over heel Europa", zegt Vermeiren. "Als er in de Antwerpse haven cocaïne binnenkomt, dan is een deel ervan zeker besteld door Limburgse bendes. Zij zorgen ervoor dat die eruit wordt gehaald."

Maar hoe komt dan die verwevenheid met Limburg? "Ik denk dat dat voor een stuk historisch is. De familiale banden zullen er zeker een rol spelen. Maar ik denk ook dat men het lange tijd niet heeft gezien. Het is niet tijdig aangepakt."

De procureur herhaalt meteen ook nog eens zijn pleidooi voor meer mensen en middelen om de georganiseerde misdaad aan te pakken. 

Meest gelezen