Videospeler inladen...

Michel: "Ik was mentaal voorbereid op Trumps handdruk"

In de eindejaarstalkshow "Vrede op aarde" op Eén blikte premier Charles Michel terug op een van de opmerkelijke gebeurtenissen van 2017: het bezoek van de Amerikaanse president Trump aan ons land én meer bepaald op zijn kennismaking met de befaamde handdruk van de president, de Trumpshake.

 "Ik was niet getraind, maar ik had me mentaal voorbereid", onthulde Michel.  "Ik had op tv gezien dat Angela Merkel en Shinzo Abe een paar moeilijkheden hadden."

De premier demonstreerde in de studio met graagte wat zo'n Trumpiaanse handdruk met een mens doet. Regisseur Erik Van Looy was het slachtoffer van dienst. En hij had zich duidelijk niet mentaal voorbereid, zoals blijkt uit de beelden hierboven.

Uit het archief: zo gaven Michel en Trump elkaar de hand op 24 mei

Videospeler inladen...

Meest gelezen