Bert Hollander - Flickr / Creative Commons by-nc-nd

Nederlandse treinen bekogeld met zwaar vuurwerk: “Volkomen idiote actie”

In Nederland zijn gisteravond verschillende rijdende treinen bekogeld met zwaar vuurwerk. Eén machinist was er zo van geschrokken dat hij niet meer kon verder rijden. ProRail, de Nederlandse spoorwegbeheerder, spreekt van een “volkomen idiote actie” die ongelukken had kunnen veroorzaken.

Terwijl in België vuurwerk afsteken vooral voorbehouden blijft voor klokslag 12 uur op de jaarwisseling, wordt in Nederland al heel wat vuurwerk afgestoken in de week voor Nieuwjaar.

Vaak gaat dat ook gepaard met overlast. Op kerstavond zijn ook verschillende treinbestuurders daarvan het slachtoffer geworden, want in Amsterdam en Den Bosch werden verschillende rijdende treinen bekogeld met zwaar vuurwerk.

"Het apelazarus geschrokken"

Vaak gaat dat gepaard met overlast. Op kerstavond zijn ook verschillende treinbestuurders daarvan het slachtoffer geworden, want in Amsterdam en Den Bosch werden verschillende rijdende treinen bekogeld met zwaar vuurwerk.

In Amsterdam heeft een machinist “zich het apelazarus geschrokken”, laat spoorwegbeheerder ProRail weten aan de Amsterdamse stadszender AT5. "Machinisten zijn heel wat gewend. Dus als hij hier zo van schrikt, dan moet het wel zwaar zijn geweest", aldus ProRail. Een andere machinist heeft het overgenomen.

Op Twitter spreekt de spoorwegbeheerder deze “volkomen idiote actie”, waarvoor men aangifte gaat doen bij de politie. De trein en het spoor raakten voor zover bekend niet beschadigd. De politie heeft nog naar de vuurwerkgooiers gezocht, maar heeft ze nog niet gevonden.

Ook in Den Bosch is met vuurwerk naar een trein geschoten. Dat gebeurde volgens ProRail vanaf een perron in het station ‘s Hertogenbosch Oost. Volgens de spoorwegbeheerder was dit het werk van een aantal jongeren.

Meest gelezen