Politie opent onderzoek naar "shoppende agenten" in Brussel

De politie Brussel Hoofdstad Elsene opent een onderzoek naar twee agenten die op een foto te zien zijn met winkeltassen in hun handen. Dat bevestigt de woordvoerder van de politie. De foto circuleert op sociale media en doet vermoeden dat de agenten aan het kerstshoppen zijn.

De foto verscheen gisteren op Facebook en lokte meteen wat kritiek uit. "We gaan onderzoeken om wie het gaat en wanneer de foto is genomen", zegt woordvoerder Olivier Slosse. Hun uniform met tweetalige vermelding toont dat het gaat om politiemensen uit een tweetalige zone. Aangezien het gaat om een foto die genomen is in Docks Bruxsel, is de kans groot dat ze van de zone Brussels Hoofdstad Elsene zijn.

De politie betreurt het voorval, omdat er van de agenten verwacht wordt om tijdens hun dienst zowel fysiek als mentaal beschikbaar te zijn voor hun taken. "In een context van dreigingsniveau 3 is het belangrijk om snel en efficiënt te kunnen reageren op incidenten, wat niet het geval is als je met boodschappen over de straat loopt."

Er is vooralsnog geen weet van gelijkaardig meldingen binnen de betrokken politiezone, maar het voorval doet denken aan een soortgelijke gebeurtenis van twee jaar geleden. Toen dook er een foto op van twee militairen, van wie er een een zak van de Rituals vasthad. Hij werd geschorst. 

Meest gelezen