Videospeler inladen...

Queen breekt met eeuwenoude traditie: ongehuwde Harry en Meghan welkom op feestdis

Opmerkelijke beelden vandaag uit Groot-Brittannië: prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle wonen de kerstviering van Queen Elizabeth bij op haar landgoed Sandringham. De Britse koningin breekt daarmee met een eeuwenoude traditie, want voor het eerst mag een ongehuwd koppel mee aanschuiven aan de feestdis. 

Het nieuws dat Meghan aanwezig zou zijn voor de kerstfestiviteiten op het koninklijke landgoed Sandringham, raakte een tiental dagen geleden al bekend.  Maar het blijft opmerkelijk -zelfs historisch- te noemen, want de Queen laat naar aloude traditie enkel gehuwde koppels toe aan de feestdis. Zo moest ook Kate Middleton, echtgenote van prins William, járen wachten vooraleer ze met Kerstmis welkom was op Sandringham. 

Niet alleen dit gegeven is een primeur, de kerstviering op Sandringham was meteen ook Markles eerste publieke optreden samen met de Queen. De 91-jarige koningin en haar 96-jarige man, prins Philip, zijn dit jaar trouwens wel weer van de partij, nadat ze vorig jaar verstek hadden moeten gegeven wegens de griep. Prins Philip vergezelde na de misviering zelfs al wandelend de andere leden van de koninklijke familie naar de lunch, maar de koningin koos ervoor om zich te laten rijden. 

In ieder geval waren de persfotografen er als de kippen bij om de aankomst van prins Harry en Meghan Markle én de rest van de koninklijke familie voor de eeuwigheid vast te leggen: 

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors
2017 Getty Images
AFP or licensors
AFP or licensors

Op onderstaande foto is de bollende buik van Kate Middleton, zwanger van haar derde kind, al duidelijk te zien:

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
AFP or licensors

Meest gelezen