Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Twintig doden bij verkeersongeval op de Filipijnen

In het noorden van de Filipijnen zijn op kerstdag twintig mensen omgekomen bij een botsing tussen een jeepney - een typisch Filipijnse verlengde jeep - en een bus. Meer dan 20 mensen raakten gewond. 

Het ongeval gebeurde maandagochtend vroeg in Agoo, in de provincie La Union in het noordwesten van het eiland Luzon. Volgens de burgemeester van het plaatsje vielen alle dodelijke slachtoffers in de jeepney, het populairste vervoersmiddel op de Filipijnen. Het zou gaan om een familie die op weg was naar Manaoag, in de naburige provincie Pangasinan, om er in de kathedraal de kerstviering bij te wonen.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. "De mogelijkheid bestaat dat de jeepney een ander voertuig aan het inhalen was en frontaal op de bus in de andere richting gereden is", zegt burgemeester Villanueva. "We bekijken ook of de bestuurder in slaap is gevallen en op het andere rijvak is afgeweken." In de jeepney raakten nog negen anderen gewond. In de bus vielen vijftien gewonden.

Meest gelezen