Videospeler inladen...

Vrijwilliger van Solidarity for All: "De jungle heeft me helemaal veranderd"

Belgische vrijwilligers van de hulporganisatie Solidarity for All zijn op kerstdag migranten gaan opzoeken in de "jungle van Duinkerke". Ze hadden voedsel mee, water en allerhande andere levensnoodzakelijke spullen voor de zowat 200 vluchtelingen die er in geïmproviseerde tentenkampen leven. 

Eén van de vrijwilligers is Patrick Van de Wouwer. Hij trekt elk weekend naar het noorden van Frankrijk om er vluchtelingen die nergens terechtkunnen, te helpen. Dat doet hij al drie jaar lang.

Gisteren vierde hij in Duinkerke kerst in de openlucht samen met zijn Pakistaanse gastheren. "Zij hebben weinig woorden, maar je ziet in hun ogen dat het voor hen heel moeilijk is om hier te zitten zonder hun familie", vertelt Patrick. "Je hebt hier huisvaders, die hun kinderen en hun vrouw hebben moeten achterlaten."

De wekelijkse bezoeken hebben Patrick Van de Wouwer "helemaal veranderd".

"Ik kan alles veel beter relativeren. Heel wat problemen die we hier kennen, zijn eigenlijk geen echte problemen. De vluchtelingen, die hebben echte problemen." 

 

Meest gelezen