(archieffoto)

Zanger Chris Rea onwel tijdens optreden in Oxford

De Britse zanger Chris Rea (66) is gisteravond in elkaar gezakt tijdens een optreden in de stad Oxford. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, zijn toestand is stabiel.

Chris Rea werkt momenteel de laatste concerten af van zijn tournee door Europa. Gisteravond trad hij op in New Theatre Oxford. Na een veertigtal minuten zakte hij in elkaar. Concertgangers vertelden aan Britse media dat het optreden vlekkeloos verliep en dat de zanger in het midden van een liedje plots neerviel.

Hij klampte zich naar verluidt vast aan zijn microfoon en zakte dan in elkaar. Het duurde even voor het doek naar beneden ging. Rea werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de artsen daar is zijn toestand stabiel. Het is nog niet duidelijk waardoor hij in elkaar gezakt is.

Rea, bekend van onder meer "Josephine" en de kersthit "Driving home for Christmas"', kampt al langer met gezondheidsproblemen. In 2000 wred pancreaskanker vastgesteld, vorig jaar kreeg hij een beroerte. Hij volgde revalidatie-oefeningen om zijn spraak en motoriek weer op punt te krijgen en stopte ook met roken.

Op 11 oktober trad Chris Rea nog op in Vorst Nationaal in Brussel.

Meest gelezen