Videospeler inladen...

Olifanten in Planckendael verwelkomen kerstbaby

In dierenpark Planckendael is olifant May Tagu bevallen van een kalfje. De geboorte van het "meisje", op kerstdag, is probleemloos verlopen. De komende maanden worden nog twee andere kleintjes verwacht.

De zwangerschap van May Tagu duurde 629 dagen. De baby stond snel op zijn pootjes en stak zijn slurfje in de lucht. De geslaagde geboorte is een opluchting voor Planckendael, want de eerste baby van May Tagu, Baby Q, overleed in 2015 kort na de geboorte aan leverfalen.

May Tagu toont zich een zorgzame moeder voor haar tweede baby. Het is een waardevolle geboorte voor het kweekprogramma van de bedreigde Aziatische olifant. De abonnees van ZOO Antwerpen en Planckendael mogen vandaag al een bezoek brengen, en dat is niet in dovemansoren gevallen (zie foto hieronder). Het grote publiek kan het kleintje bewonderen vanaf morgen.

(lees verder onder de foto)

De vader van de pasgeboren baby is stier Chang. Hij verhuisde intussen naar Kopenhagen na nog twee andere dames in Planckendael te hebben bezwangerd. Want ook Kai-Mook en Phyo Phyo, de moeder van Kai-Mook en May Tagu, zijn zwanger.

Planckendael verwacht de komende maanden hun baby's. Het wordt dus een echte olifantenkribbe in Planckendael met maar liefst drie baby'tjes. May Tagu werd geboren in Port Lympne (Groot-Brittannië) op 1 mei 2005 en is dus 12 jaar oud.  

Kies mee: Suki, Sumalee of Suwadee

In 2017 krijgen alle baby's een naam met een "s". De Aziatische olifanten krijgen een Aziatische naam. Zo betekent Kai-Mook "parel" en heet de jongste olifant Qiyo, wat "gelukkige generaties" betekent. Je kan mee bepalen welke naam het olifantenkalfje krijgt. Er is een selectie van 3 namen waaruit je kan kiezen: Suki (geliefde), Sumalee (beeldschone bloem) en  Sawadee (goeiedag).

Stemmen kan via de YouTube-pagina van Planckendael.

Videospeler inladen...

Meest gelezen