Opnieuw veel bezoekers voor Olmense Zoo

"Wij zijn alvast heel tevreden met de bezoekersaantallen", zegt Wim Verheyen, de nieuwe manager van de Olmense Zoo in Balen, ruim een maand nadat die weer open mocht gaan. "De katachtigen zullen nieuwe verwarming krijgen en er komt een nieuw binnenverblijf."

Investeringen

De Olmense Zoo is nu ruim een maand weer open, nadat ze de eerste helft van oktober verplicht gesloten werd door minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Hij vond dat er te veel en te vaak inbreuken werden vastgesteld op de wetten rond dierenwelzijn.

Eind november ging de zoo weer open met een nieuw managementsteam, de kinderen van de vorige manager: "We hebben vooral achter de schermen gewerkt, administratief orde op zaken gesteld en het contact met de dienst dierenwelzijn hersteld", zegt Wim Verheyen. "Verder zijn we nu bezig om de verwarming bij de katachtigen te vernieuwen, die moest dringend moderner. Op een eiland dat al een jaar leegstaat, komt vanaf het voorjaar een nieuw binnenverblijf."

Tevreden bezoekers

De bezoekers lijken ook de Olmense Zoo nog altijd te vinden: "We hebben zeker niet de indruk dat er minder mensen komen, integendeel, misschien zelfs ietsje meer dan eind vorig jaar", schat Verheyen.

Ze zijn ook tevreden met wat ze zien: "Als ik deze zoo vergelijk met die van Antwerpen, zie ik weinig verschil. Ze is zeker even goed", vertelt een bezoeker. Iemand anders: "Ik zie niet meteen dat er iets veranderd is, maar dat hoefde volgens mij ook niet. Je kan dicht bij de dieren komen en ik heb niet het gevoel, dat ze niet goed behandeld worden." 

Meest gelezen