"We waren 2 weken lang het populairste gezin op deze aardbol"

Het is ongetwijfeld een van de grappigste momenten van het afgelopen jaar, toen de kinderen van professor Robert Kelly tijdens een live-interview met de BBC zijn kamer binnenstormden en zijn echtgenote de meubels moest redden door die kinderen zo ongezien mogelijk terug naar buiten te loodsen. Ook nu nog blijkt het gezin "geflatteerd te zijn door de aangename reacties" toen, zoals onder meer bleek uit hun kerstwensen.

Begin maart gaf Robert Kelly uitleg over de internationale politieke situatie in Zuid-Korea, toen plots dochter Marlon en zoon James binnenwandelden:

Negen maanden later kijkt vader Kelly duidelijk nog altijd met plezier op het voorval terug, zo vertelde hij op nieuwswebsite The Guardian: "De eerste week na het interview ben ik niet kunnen gaan werken, door de wereldwijde aandacht. Alsof ik in die periode opgesloten zat in mijn bureau. De universiteit heeft nadien een persconferentie georganiseerd, waardoor ik terug de buitenlucht in kon. Veel aandacht ging er ook naar onze oudste dochter, waardoor de kinderopvang een veiligheidsmedewerker moest inschakelen."

"Twee weken lang waren we de populairste familie op deze aardbol. Je kan dat toch een prestatie noemen, niet? Ik weet het zelf niet. Het blijft een uiterst eigenaardig gegeven, meer dan wat dan ook. Het is in ieder geval prettig te weten dat mensen er even mee konden lachen. Maar het is niet iets wat een doel in je leven is."

"Men probeerde ook allerlei dingen over onze relatie uit het filmpje te halen. Dat mijn vrouw de nanny van het gezin was. Of dat ik haar niet zo, hoe vriendelijk ook, had moeten wegduwen. We wilden ons niet laten leiden door al die onzin, zodat we er ook niet op reageerden. Het was niet meer en niet minder dan een opeenvolging van kleine flaters, een familie-blooper. Dat was het!"

"Maar goed, negen maanden na het voorval worden we nog altijd herkend." En dus greep het gezin Kerstmis aan om in zijn kerstwensen de commotie rond het bewuste interview nogmaals in de verf te zetten:

Meest gelezen