Drie voertuigen federale spoorwegpolitie in brand gestoken aan Zuidstation in Brussel

Afgelopen nacht zijn er drie voertuigen van de federale spoorwegpolitie in brand gestoken vlak bij het treinstation Brussel-Zuid. Dat heeft de federale politie gemeld. 

De drie voertuigen stonden geparkeerd in Anderlecht, vlak voor het gebouw waar de federale spoorwegpolitie zijn bureaus heeft. In de loop van de nacht werden ze in brand gestoken. "Rond half 4 merkten onze mensen de branden op", laat de federale politie weten.

"De Brusselse brandweer kwam ter plaatse en heeft het vuur geblust, waarna de voertuigen getakeld werden.  Het gaat duidelijk om brandstichting, en in alle drie de voertuigen apart. Het is niet zo dat er in slechts één voertuig brand werd gesticht en het vuur vervolgens op de andere wagens is overgeslagen." Bij de brand vielen geen gewonden.

Het onderzoek naar de branden is in handen van de lokale politie van de zone Brussel-Zuid. Voorlopig werden er nog geen verdachten opgepakt. 

Meest gelezen