Drie jongeren opgepakt na gewelddadige overvallen in Leuven

De Leuvense politie heeft drie jongeren opgepakt die een reeks gewapende overvallen hebben gepleegd in het centrum van de stad. Ze zijn geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.

De drie zouden verantwoordelijk zijn voor vier overvallen die op maandag 18 december en dinsdag 19 december plaatsvonden. Toen werden verschillende mensen op straat bedreigd met een vuurwapen en een vlindermes en gedwongen hun smartphone en geld af te geven. Sommige slachtoffers kregen ook klappen in het gezicht.

De recherchedienst en de interventiedienst van de Leuvense lokale politie konden de drie jonge daders identificeren, waarna ze werden opgespoord en opgepakt. Het gaat om drie minderjarige jongens uit Kortenberg, Herent en Kessel-Lo. Ze werden voorgeleid bij de jeugdrechter, die hen liet plaatsen in de gesloten jeugdinstellingen van Everberg en Mol.  

Meest gelezen