"Fietsen door het water" in Bokrijk is populairste Vlaamse fietspad

"Fietsen door het water" in Bokrijk is het populairste stuk recreatief fietspad in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van twee fietswebsites: fietsroute.be en Vlaanderen-fietsland.be

Het gaat om websites waar je fietsroutes kan downloaden, en bij beide is het traject tussen knooppunten 91 en 92 het populairst, en dat is dus net "Fietsen door het water" in Bokrijk. "Ik denk dat we mogen spreken van een succes", zegt gedeputeerde van toerisme Igor Philjtjens, "niet alleen voor fietsen door het water zelf, maar voor heel de regio, want ook daar zijn er meer fietsers".

"Fietsen door het water" is in april 2016 geopend. Op het traject zijn intussen meer dan 315.000 fietsers geteld en nog meer wandelaars. Toerisme Limburg wil nog meer inzetten op fietsbeleving, en is intussen ook bezig met fietsen tussen de bomen, fietsen door de heide en fietsen onder de grond. 

Meest gelezen