Videospeler inladen...

Schip botst tegen brugpijler op de Rijn in Duisburg: 30 gewonden

In Duisburg is gisteravond een hotelschip tegen een brugpijler van een autosnelweg over de Rijn gebotst. 30 mensen raakten gewond, van wie drie nog in het ziekenhuis verblijven. Niemand is in levensgevaar. 

Het schip botste rond 20.45 uur op een pijler van een brug over de autosnelweg A42. Op het moment van de botsing bevonden zich 129 personen aan boord, 103 gasten en 26 bemanningsleden. Een ander cruiseschip schoot te hulp en nam de opvarenden aan boord. Verschillende brandweerschepen werden ingezet.

Volgens het Duitse persagentschap DPA raakten 30 mensen gewond, van wie drie nog in het ziekenhuis verblijven. Spoedartsen behandelden passagiers ter plaatse. De meeste reizigers zouden nog volgens DPA uit Nederland komen, er waren geen Belgen aan boord.

Laat op de avond konden reizigers nog overstappen op een ander cruiseschip, vanwaar ze naar Duisburg gebracht zijn. Daar konden ze ervoor kiezen om terug naar huis te gaan, in een hotel te overnachten of hun reis voort te zetten.

Het schip raakte bij de botsing zwaar beschadigd aan de voorsteven. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

De A42 was vanwege het ongeval tussen Kamp-Lintfort en Duisburg-Noord in beide richtingen een tijd afgesloten. De brug werd onderzocht en de autosnelweg is ondertussen opnieuw in gebruik. 

Meest gelezen