Kalkoen en chocomousse voor 1.500 arme Gentenaars

In de sociale restaurants van Ateljee in Gent worden 1.500 feestelijke maaltijden klaargemaakt voor mensen in armoede. Via het netwerk van armoede-organisatie Kras worden ze de komende 14 dagen uitgedeeld.

Mensen uit Gent die het niet breed hebben, krijgen in deze eindejaarsperiode een gratis feestmaal aangeboden. Op het menu: kalkoen met champignonroomsaus, aardappelgratin, knapperige groenten en als dessert chocolademousse met garnituur.

Voedselondersteuning Gent, een organisatie van de Gentse Rotaryclubs, geeft de centen. De maaltijden worden klaargemaakt in de sociale restaurants van sociaal tewerkstellingsproject Ateljee. Door de verhoogde capaciteit daar kunnen ze dit jaar 1.500 maaltijden maken, tegenover 900 vorig jaar. 

De komende veertien dagen worden de maaltijden rechtstreeks bezorgd in de voedselbedelingspunten van Kras. 

Voedselondersteuning Gent plant ook acties buiten de eindejaarsperiode. Zo financieren ze ook maaltijdbonnen, waarmee mensen in armoede gratis kunnen gaan eten in een van de sociale restaurants.

Meest gelezen