Videospeler inladen...

Kankerpatiëntjes volgen theatervoorstelling vanuit ziekenhuis

In het UZA in Antwerpen hebben een 20-tal patiëntjes van de afdeling kinderoncologie voor het eerst een kindertheatervoorstelling gevolgd op een groot scherm, of op een tablet in hun kamer. Bedoeling was de kinderen tijdens deze kerstperiode wat afleiding te bezorgen.

Livestream

De acteurs, onder wie Dimitri Leue en Pieter Embrechts, speelden de voorstelling "Sunjata - De leeuwenkoning van Mali" in hetpaleis. "Die voorstelling werd gefilmd en live doorgestuurd naar de aula van de kinderkankerafdeling", vertelt pedagogisch medewerker Lotte Marnef van het UZA. "We proberen hier zoveel mogelijk de sfeer te creëren die in hetpaleis hangt. We hebben de posters opgehangen, zo lijkt het alsof ze echt naar het theater kunnen", zegt Lotte. "Want door hun infectiegevaar kunnen ze niet naar de dierentuin of de bioscoop. Dat wordt vandaag even doorbroken."

Doorbreekt de sleur

Een 15-tal kinderen met kanker volgden de theatervoorstelling op groot scherm in de aula. Er werden ook mondmaskers voorzien om besmetting te voorkomen. Vijf andere kinderen keken op hun tablet vanuit hun ziekenhuiskamer. "Een prachtig initiatief", vindt de mama van Nora, die een hersentumor heeft. "Ik vind het fijn, want dat breekt de sleur een beetje voor ons." De kinderen kregen ook de kans om via hun tablet vragen te stellen aan de acteurs. 

kankerpatiëntje volgt theatervoorstelling vanuit de aula van het ziekenhuis

Meest gelezen