2017 Invision

Israëlische ambassadeur in Nieuw-Zeeland nodigt Lorde uit voor gesprek na annulering concert

De Israëlische ambassadeur in Nieuw-Zeeland heeft de Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde uitgenodigd voor een gesprek. Hij vindt het jammer dat Lorde een concert in Israël heeft afgezegd.

Eerder deze maand kondigde de Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde aan dat ze in juni zou optreden in Tel Aviv. Daarop kreeg ze veel reacties van activisten die protesteren tegen de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. 

Zondag hakte Lorde dan de knoop door: ze gaat niet optreden in Israël. Ze zei in een mededeling dat ze veel gediscussieerd had over het onderwerp met mensen met verschillende meningen voor ze haar beslissing nam. Ze schreef ook dat ze oorspronkelijk niet de juiste keuze gemaakt had door een concert in Israël te plannen.

Eerder weigerden ook Roger Waters van Pink Floyd en Elvis Costello op te treden in Israël als protest tegen de manier waarop Palestijnen in Israël behandeld worden.

Open brief

Vandaag heeft de Israëlische ambassadeur in Nieuw-Zeeland een open brief aan Lorde geschreven. Daarin schrijft hij dat het jammer is dat haar optreden niet doorgaat. Muziek zou mensen samen moeten brengen in plaats van hen te verdelen. Hij nodigt de zangeres uit voor een gesprek over "Israël, de prestaties van het land en de rol van Israël als enige democratie in het Midden-Oosten".

Meest gelezen