Ook dit jaar eindejaarsvuurwerk op Scheldekaaien

Op de Scheldekaaien in Antwerpen wordt op 31 december om middernacht het traditionele eindejaarsvuurwerk afgestoken. Dat gebeurt zoals de voorbije jaren ter hoogte van de voetgangerstunnel.

Julie Van den Steen telt af

Het publiek is welkom vanaf 22 uur op de Scheldekaaien, ter hoogte van de voetgangerstunnel. Vanaf dan zijn er drankjes verkrijgbaar aan de bar. Om 23 uur zet coverband Level Six het oudjaarsfeestje in gang. Net voor middernacht telt Julie Van den Steen van MNM samen met het publiek af naar de grote vuurwerkshow, die om middernacht losbarst. Als je zeker wil zijn van een plaatsje, kom je best op tijd. De toegang is gratis. Zelf vuurwerk meebrengen is verboden. De politie vraagt ook om grote rugzakken thuis te laten. 

Beste plaats

Het vuurwerkspektakel is te zien van op linker- en rechteroever. De plekken met de beste zichtbaarheid op rechteroever zijn de wandelbrug aan het Zuiderterras of de Scheldekaaien zelf. Op Linkeroever garandeert de boeienweide vlakbij de voetgangerstunnel een uitstekend zicht, met de skyline van de stad op de achtergrond.

Nu nog hopen dat het weer geen roet in het eten strooit. Een jaar geleden was het vuurwerkspektakel nog moeilijk te zien omdat er een dichte mist hing. 

Bereikbaarheid

Om vlot aan de Scheldekaaien te geraken, raadt de stad iedereen aan om de informatieschermen en wegwijzers tussen de Groenplaats en de site te volgen. Voor mensen met een handicap zijn er op het terrein een aantal speciale plaatsen voorzien. Die zijn aangeduid met pictogrammen. 

Extra feestbussen

De Lijn zet de hele nacht extra feestbussen in om iedereen veilig van en naar het vuurwerk te brengen. Meer informatie vind je op de website van De Lijn.  

Meest gelezen