Videospeler inladen...

Rutten: "De Wever gooit het regeerakkoord in de vuilnisbak"

Het zal de N-VA niet lukken om de beslissing over de kernuitstap uit te stellen naar 2019. Dat zegt Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten in "De ochtend" op Radio 1. "Eigenlijk gooit De Wever het regeerakkoord in de vuilnisbak", klinkt het. "Maar er is een wet goedgekeurd. Als je die wil veranderen, zal je een meerderheid moeten vinden en de N-VA staat op dit moment alleen."

N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever wil niet dat de huidige regering nog moet beslissen over een kernuitstap, hij wil dat thema doorschuiven naar de regeringsonderhandelingen in 2019.

"Eigenlijk gooit De Wever hiermee het regeerakkoord in de vuilnisbak", zegt Gwendolyn Rutten nu. "We hebben het regeerakkoord aan onze kant."

Maar belangrijker dan het regeerakkoord is een wet uit 2015. "We hebben in de Kamer een wet goedgekeurd waarin we voor elke kerncentrale een sluitingsdatum hebben vastgelegd. De Wever heeft toen ook op het groene knopje geduwd", aldus Rutten. "Als hij die wet wil veranderen, zal hij opnieuw een meerderheid moeten vinden in het parlement, en volgens mij staat de N-VA alleen", klinkt het nog.

De N-VA zelf wenst niet te reageren op de uitspraak van Rutten.

Meest gelezen