Schotens bedrijf draait overuren voor Atomium

Het bedrijf Van Loock Motoren uit Schoten heeft er een uitzonderlijk drukke kerstperiode opzitten, want het moest de voorbije dagen de motor van de lift van het Atomium herstellen. Die had het begeven door de winterkoude.

De uitbaters van de pistes nemen die parameters uiteraard méér dan in acht. Zij dragen immers een enorme verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de skiërs en snowboarders. "Maar er gebeurt veel achter de coulissen. Zo worden risicovolle bergzijden zelf ontladen door explosies. De doorsnee wintersporter merkt er niets van, maar heeft wel de garantie dat alles goed loopt. Eigenlijk kan je dan met je ogen toe door het gebied skiën."

Voor mensen die toch - op eigen risico - buiten de pistes willen gaan, heeft Sterckx nog een aantal tips.

  • Bekijk de weersinformatie nauwkeurig.
  • Ski of snowboard nooit alleen. Tijd is immers essentieel.
  • Blijf ook niet te dicht bij elkaar.
  • Neem ook het juiste materiaal mee: een uitzend/ zoekapparaatje, een peilstok en een schop. Met het juiste materiaal kunnen geoefende collega's je op 10 à 12 minuten bovenhalen.

Hoogste bol onbereikbaar

De lift van het Atomium in Brussel is al meer dan twee weken defect, en daardoor kan je niet meer tot in de hoogste bol geraken. De motor moest hersteld worden, en die opdracht ging naar Van Loock Motoren in Schoten. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Overuren

"Het moest snel gaan", zegt bedrijfsleider Bob Van Loock, "dus we hebben een serieus tandje moeten bijsteken". De eindejaarsperiode is sowieso al een drukke periode, vertelt hij. "Heel wat bedrijven gaan dicht in de kerstvakantie en willen dan dat hun motoren nagekeken worden. En nu kwam deze bijzondere motor van het Atomium er nog bij. Mijn mensen hebben daar bijna dag en nacht voor gewerkt." 

Vandaag wordt de motor getest en als alles goed gaat, wordt hij morgen teruggeplaatst.

Meest gelezen