Archieffoto
© 2017 - Bas de Meijer / HH

Spoedarts overleden na ongeval met elektrische fiets

In Leuven is een spoedarts overleden na een ongeval met een speedpedelec, een snelle elektrische fiets. De vrouw botste vorige vrijdag in Diest tegen een voetganger. Ze werd zwaargewond overgebracht naar het UZ Leuven. Daar is ze gisterochtend overleden.

Hoe het ongeval tussen de vrouw op haar elektrische fiets en de voetganger is gebeurd, is nog niet duidelijk. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. De voetganger raakte lichtgewond. Het slachtoffer was spoedarts in Diest. Ze was 41 jaar.

Soorten fietsers

Tegenwoordig zijn er steeds meer fietsers en vooral ook allerlei types fietsers. Zo rijden er mensen met een racefiets, een bakfiets of elektrische fiets.

Onze fietsinfrastructuur is daar niet op voorzien, zegt Roel De Cleen van de Fietsersbond: “Onze fietsinfrastructuur gaat uit van één soort fietsers. We moeten investeren in goede, brede, veilige fietspaden met zo weinig mogelijk kruispunten.” De Cleen roept op om die investeringen nu te doen, om zo de omslag naar de toekomst te maken.

Meest gelezen