Videospeler inladen...

13 gewonden bij terreuraanslag in supermarkt Sint-Petersburg 

Bij een ontploffing in een supermarkt in de Russische stad Sint-Petersburg zijn dertien mensen gewond geraakt. Een zelfgemaakte bom die onplofte in de ruimte waar de boodschappentassen van klanten worden bewaard. Volgens president Poetin gaat het om een terroristische aanslag.

De ontploffing gebeurde rond 18.30 uur in een supermarkt in het noordoosten van de stad. Dertien gewonden werden naar het ziekenhuis gevoerd. Vijf van hen konden intussen weer naar huis. 50 mensen werden uit de supermarkt geëvacueerd. 

Volgens het team dat de ontploffing onderzoekt, gaat het om een zelfgemaakte bom, die bestond uit zo'n 200 gram explosieven en granaatscherven. Ze ging af in de ruimte waar de boodschappentassen van klanten worden bewaard.

Terroristische aanslag

Op een bijeenkomst met militairen die hebben deelgenomen aan de operatie in Syrië noemde Poetin de ontploffing een terreuraanslag. "Gisteren is er in Sint-Petersburg een terroristische aanslag geweest en onlangs konden de veiligheidsdiensten nog een aanslag verijdelen."

Daarmee verwijst Poetin naar de arrestatie van zeven mannen, die een aanslag zouden hebben voorbereid op de Kazankathedraal in Sint Petersburg. "Veiligheidsdiensten moeten bandieten ter plekke doodschieten als hun leven in gevaar is," voegt Poetin eraan toe.

Nog geen verdachte

Er is nog geen verdachte aangehouden, maar in Russische media circuleert een video van een bewakingscamera. Daarop is de mogelijke verdachte te zien, die de supermarkt binnenwandelt met een rugzak. Volgens de lokale website Fontanka legde de man zijn rugzak in de ruimte achterin, en liep daarna nog even tussen de rekken in de supermarkt. Na ongeveer anderhalve minuut vertrok hij, en verdween hij in de menigte.

In april kwamen nog 16 mensen om het leven bij een zelfmoordaanslag in de metro van Sint-Petersburg. Russische onderzoekers wezen een 22-jarige Rus van Kirgizische afkomst aan als de dader.

Meest gelezen