Twee ongevallen met tram in Middelkerke

Het tramverkeer tussen Oostende en De Panne is gisterenavond tweemaal stilgelegd door verkeersongevallen in Middelkerke. Rond 23 uur kon de kusttram opnieuw normaal rijden.

Tussen Oostende en De Panne gebeurden dinsdagavond twee verkeersongevallen, waardoor het tramverkeer moest stilgelegd worden. Rond 19 uur verloor een vrouw de controle over het stuur in het centrum van Middelkerke. Ze ramde een paaltje, waarna haar auto op de tramsporen bleef staan. De aankomende tram kon gelukkig net op tijd stoppen. De vrouw raakte wel lichtgewond en moest naar het ziekenhuis.

Lombardsijde

Rond 22 uur gebeurde er een nieuw ongeval. Dit keer in Lombardsijde, een deelgemeente van Middelkerke. Een autobestuurder wilde het dorpsplein oversteken, maar had de tram niet zien aankomen. De auto werd door de klap weggeslingerd en kwam tegen een paaltje terecht.

In het centrum van Lombardsijde zijn er al vaker ongevallen gebeurd met de kusttram. Er zijn nu werken gepland om de tram te laten doorrijden naar Nieuwpoort, zodat het centrum van Lombardsijde vermeden wordt. 

Tegen 23 uur  kon de kusttram opnieuw normaal rijden. Het tramverkeer lag alles samen bijna drie uur stil.

Meest gelezen