Dronken fietsers houden kater over aan alcoholcontrole in Gent

Tijdens een alcoholcontrole op tweede kerstdag hadden 8 fietsers te veel op. Ze kregen een boete en moesten hun fiets zes uur aan de kant laten staan.

Op tweede kerstdag heeft de Gentse politie 's ochtends vroeg een alcoholcontrole gehouden aan de Dampoort.  Zowel automobilisten als fietsers moesten blazen.

Opmerkelijk was het hoge aantal dronken fietsers dat tegen de lamp liep. Van de 14 personen die te veel ophadden, waren er maar liefst 8 fietsers. Hun waarden lagen ook heel hoog, met een uitschieter tot 2,2 promille.

Voor de fietsers was het een onaangename verrassing dat ook zij aan een alcoholcontrole onderworpen kunnen worden. Nochtans kunnen dronken fietsers dezelfde boete krijgen als een dronken autobestuurder. Afhankelijk van de hoeveelheid alcohol in het bloed, moeten betrapte dronken fietsers hun fiets drie of zes uur aan de kant laten staan.

Dronken fietsers vormen een gevaar voor zichzelf en andere zwakke weggebruikers. Heel wat valpartijen van geïntoxiceerde fietsers eindigen met zware verwondingen op de spoedopname. "Fiets dus wijzer want de kater komt altijd later", is de raad van de Gentse flikken.

Meest gelezen