"Ik had iets te vertellen aan Yoko Ono. Want ik heb die haar man, John Lennon, nog gekend"'

Tijdens de kerstvakantie krijg je hier elke dag een aflevering van onze podcast "Iemand". Deze keer draait die rond Paula Marckx, een vrouw van wie het levensverhaal zich eigenlijk niet laat samenvatten.

Paula is 92 en ze heeft heel veel meegemaakt.

Niet in de zin van veel ellende of zo. Nee, Paula was er altijd bij. Ze zong voor Duitse officieren in WOII, was naaktmodel en mannequin voor modehuis Natan. Ze vloog met de luchtbrug naar Berlijn, leerde de Spaanse dictator Franco kennen, werd een van de eerste vrouwelijke piloten in ons land, en liet tussendoor België veroordelen door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. En als ze had gewild, dan had ze Opus Dei in België kunnen leiden.

Ik denk dat de mensen tegenwoordig te veel schrik hebben. Ik geloof niet dat iets niet kan

Meest gelezen