Videospeler inladen...

Brand op Mallorca legt 75 hectare bos in de as

Een grote brand heeft in het noorden van het Spaanse vakantie-eiland Mallorca in enkele uren tijd 75 hectare bos vernield. Ook 60 huizen werden ontruimd. De situatie in het gebied is ondertussen verbeterd, dat meldt de natuurbeschermingsdienst Ibanat. 

Bij een bosbrand op het eiland Mallorca, in het gebied nabij de kustplaats Port de Pollença, zijn in enkele uren tijd 75 hectare bos vernield. Ondanks de sterke wind is de situatie ondertussen verbeterd. 

De bewoners van een zestigtal woningen die 's nachts geëvacueerd werden, konden naar huis terugkeren, dat meldde de nooddienst van de Balearen.

Ongeveer 45 manschappen van de brandweer, politie en civiele bescherming waren de vlammen vanochtend nog aan het bestrijden, maar het vuur was volgens de overheid onder controle. Bij de bestrijding van de brand werden verscheidene voertuigen en een helikopter ingezet.   

De brand is woensdagavond door een nog onbekende oorzaak uitgebroken in een stuk bos in de Serra de Tramuntana. De vlammen werden door felle windstoten aangewakkerd en het vuur breidde zich zeer snel uit. Enkele woongebieden en luxevilla's waren een tijdlang in gevaar.

Meest gelezen