Familie uit Zimbabwe zit al twee maanden vast in luchthaven Bangkok

Een Zimbabwaanse familie zit al sinds eind oktober vast in de belangrijkste luchthaven van Bangkok. De familie bestaat uit twee mannen, twee vrouwen en vier kinderen tussen 2 en 11 jaar. Ze willen niet terug naar Zimbabwe, maar hebben geen visum voor een ander land.

Volgens de Thaise immigratiepolitie kwamen de Zimbabwanen in mei als toeristen naar Thailand. Op 23 oktober wilden ze een vlucht naar Spanje nemen, via Oekraïne. Ze hadden echter geen visum voor Spanje, dus liet de luchtvaartmaatschappij hen niet aan boord.

Hun visum voor Thailand was ondertussen ook al enkele maanden verlopen. Daarom kregen ze een boete en mochten ze de luchthaven niet meer verlaten. De immigratiepolitie vroeg de luchtvaartmaatschappij om de familie terug te vliegen naar Zimbabwe, maar dat weigerde de familie. De Zimbabwanen vreesden voor hun veiligheid in hun thuisland.

In november probeerden ze nog eens naar Spanje te vliegen. Deze keer geraakten ze tot in Oekraïne, maar ze werden teruggestuurd naar Bangkok.

Daarna heeft de familie asiel aangevraagd bij de Verenigde Naties. Die hebben gemeld dat ze bezig zijn met de asielprocedure.

Meest gelezen