Groen sluit Antwerpse coalitie met PVDA niet uit

Groen ziet er geen graten in om in Antwerpen na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar in een coalitie te stappen met PVDA. CD&V en Open VLD hebben al laten weten dat ze niet met PVDA willen besturen, maar bij Groen ligt dat anders.

"Wij hebben de ambitie om in Antwerpen een alternatieve coalitie te vormen", zegt Groen-partijvoorzitter Meyrem Almaci in "De ochtend" op Radio 1.

"Op dit moment besturen we al met PVDA in Borgerhout", aldus Almaci. "Wij hebben geen cordon rond PVDA. Open VLD en CD&V hebben dat wel, dat is in de eerste plaats een probleem voor PVDA."

"We hebben enkel een cordon sanitaire rond Vlaams Belang omdat die partij niet democratisch is", zegt Almaci. "Ik ga geen cordon zetten rond elke partij die mij niet zeer aangenaam lijkt."

Open VLD: "Geen coalities met extreme partijen"

De liberalen reageren alvast scherp op de opening die Almaci maakt voor PVDA. "Alles draait dus om de macht en alle middelen zijn goed, zelfs coalities met extreme partijen", schrijft Philippe De Backer - de Antwerpse lijsttrekker voor Open VLD - op Twitter. "Wij bij Open VLD Antwerpen besturen niet met exteemrechts en extreemlinks."

Ook Annick De Ridder van N-VA wil het "niet laten gebeuren" dat Antwerpen als tweede havenstad van Europa mee zou worden bestuurd door de extreemlinkse PVDA.  

Meest gelezen