Videospeler inladen...

Jeroen Piqueur vrij onder voorwaarden

Ex-topman van Optima bank Jeroen Piqueur en zijn zoon worden vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.

In het onderzoek naar het faillissement van Optima Bank werd Jeroen Piqueur samen met zijn dochter en zoon eerder deze maand aangehouden.

Piqueur en zijn kinderen worden verdacht van witwaspraktijken en misbruik van vennootschapsgoederen. Piqueur zelf wordt ook nog verdacht van inbreuk op de bankwetgeving en bedrieglijk onvermogen.

De dochter van Piqueur werd kort na haar aanhouding opnieuw vrijgelaten, onder strikte voorwaarden. En nu komen dus ook vader en zoon Piqueur vrij onder voorwaarden. De twee mogen vanavond de gevangenis van Gent verlaten.

Noch Piqueur zelf noch zijn advocaat wenst te reageren.

Optima

Optima Bank ging failliet in 2016. Net daarvoor was de bank haar banklicentie kwijtgespeeld omdat de toezichthouder, de Nationale Bank, onregelmatigheden had vastgesteld in het beheer.

De kinderen van Piqueur waren actief in het zakenimperium van hun vader. Zijn zoon was bestuurder bij Optima Bank, zijn dochter was bestuurder bij een vennootschap die Piqueur gebruikt zou hebben om zich te verrijken.

Jeroen Piqueur heeft steeds zijn onschuld staande gehouden.

Meest gelezen