Jeugdwerkloosheid met meer dan een vijfde gedaald

De werkloosheid in ons land is in november fors gedaald. Dat zegt de RVA. De totale werkloosheid daalt met 8 procent. Maar het is vooral de jeugdwerkloosheid die fors afneemt, met meer dan 20 procent zelfs.

De werkloosheid is in november fors gedaald. Dat tonen de  cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). 350.500 Belgen kregen vorige maand een uitkering, dat zijn er bijna 31.000 minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Goed voor een daling van 8 procent.

Vooral de jeugdwerkloosheid daalt fel, met meer dan 20 procent of 7.529 jongeren. De werkloosheid daalt het sterkst bij jongeren onder de 25 jaar, maar ook in bijna alle andere leeftijdscategorieën valt een daling te noteren.

In de leeftijdsklasse van 60 tot 65 jaar kwamen er wel 9.277 werklozen bij, goed voor een stijging met 46,4 procent. Maar de RVA verwijst daarvoor naar de nieuwe regels: zo is de minimumleeftijd om een vrijstelling voor de inschrijving als werkzoekende te krijgen, opgetrokken van 61 naar 62 jaar. 

Vooral het Waals gewest deed het afgelopen maand opvallend goed, met een daling van meer dan 10 procent of bijna 17.000 mensen. In Vlaanderen viel de werkloosheid met iets meer dan 8 procent terug, Brussel tekende een daling van 1,5 procent op.

Meest gelezen