Kinderopvang in autozetelfabriek en kerk van Assenede

De buitenschoolse kinderopvang van de gemeente Assenede in de Kapellestraat verhuist in 2018 naar de oude autozetelfabriek op de ECA-site. De huidige gebouwen zijn verouderd en worden gesloopt.

De buitenschoolse opvang van Assenede verhuist van de huidige locatie naar een de oude zetelfabriek iets verderop. Zo'n 150 kinderen zullen er volgend jaar opgevangen worden. De huidige gebouwen worden gesloopt. Schepen Servaan Van Eynde (SamenPlus): "Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de nieuwe energie- en isolatienormen. We hadden eerst het plan om het te renoveren, maar dat gaat niet door. We slopen en verhuizen tijdelijk naar de ECA-site." Het is de bedoeling dat er later wel een nieuw complex gebouwd wordt op dezelfde locatie. Om het oude fabrieksgebouw gebruiksklaar te maken, voorziet de gemeente al 50 000 euro voor kleine kosten, zoals bijvoorbeeld de plaatsing van kindertoiletjes. 

Ook in een kerk


Het is niet de eerste keer dat Assenede met een originele plek voor kinderopvang uitpakt. Eerder raakte ook al bekend dat de dorpskerk van deelgemeente Boekhoute deels wordt omgevormd tot een kinderopvang voor een 50-tal kinderen. Een zijbeuk van de kerk moet daarvoor helemaal verbouwd worden, de kosten zouden oplopen tot 1 miljoen euro. Dat is een smak geld voor een kleine gemeente als Assenede.

Meest gelezen