Videospeler inladen...

Liberianen hebben ex-voetballer George Weah verkozen tot president

De voormalige topvoetballer George Weah is in Liberia verkozen tot president. De ex-spits van onder meer AC Milan en Paris Saint-Germain is met meer dan 60 procent van de stemmen verkozen tot president van Liberia.

De voormalige voetballer George Weah is de nieuwe president van Liberia. De centrale kiescommissie van Liberia meldt dat meer dan 98 procent van de stemmen is geteld. Weah heeft 61,5 procent van de stemmen gekregen.

De 51-jarige Weah nam het tijdens de presidentsverkiezingen in Liberia op tegen de voormalige vicepresident Joseph Boakoi. Boakoi kreeg 38,5 procent van de stemmen.

Weah is vooral populair bij de jonge werkloze Liberianen. Hij won in oktober de eerste stemronde in Liberia met 38,4 procent van de stemmen. George Weah volgt Ellen Johnson Sirleaf op als president. Sirleaf was de eerste vrouw die in Afrika verkozen raakte als president.

George Weah was een van de meest succesvolle spitsen uit de jaren 90. Hij speelde bij onder meer AC Milan en Paris Saint-Germain en werd in 1995 uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar. Na zijn voetbalcarrière in Europa keerde Weah terug naar zijn land om er in de politiek te gaan.  

Meest gelezen