Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Minstens 41 doden bij aanslag in Kaboel

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn minstens 41 doden gevallen bij een zelfmoordaanslag op een sjiitische cultureel centrum. Er vielen ook meer dan 80 gewonden. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

In Afghanistan, bij een aanslag in de hoofdstad Kaboel zijn 41 doden gevallen en meer dan 80 gewonden. Op het moment van de aanslag vond in het gebouw een debat plaats over de Sovjet-invasie in Afghanistan.

In het gebouw zijn een sjiitische cultuur centrum en het persbureau Afghan Voice gevestigd. Onder de slachtoffers bevinden zich studenten, journalisten maar ook vrouwen en kinderen.

“Na de eerste explosie, ontploften er nog twee bommen voor het gebouw, daarbij zijn geen slachtoffers gevallen," dat zei Nasrat Rahimi, van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Aanslag opgeëist door IS

De aanslag werd opgeëist door IS. In het verleden heeft terreurgroep IS al verschillende aanslagen gepleegd op sjiitische doelwitten in Afghanistan. 

Deze aanslag komt drie dagen nadat een zelfmoordterrorist zichzelf opblies bij het gebouw van de Afghaans inlichtingendienst in Kaboel, waarbij zes mensen om het leven kwamen. IS eiste hiervoor ook de verantwoordelijkheid op.

Volgens de VN stijgt het aantal oorlogsdaden in Afghanistan sterk. Van januari 2017 tot eind oktober vielen er 2.640 doden en 5.379 gewonden. 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen