Ook jonge gezinnen welkom in het buurtrestaurant

Het Sociaal Tewerkstellingshuis de Biehal uit Lommel start op 1 januari met een project om meer jonge gezinnen naar het dorpsrestaurant te krijgen.

In een buurt- of dorpsrestaurant kunnen kwetsbare groepen - eenzame mensen of mensen die het financieel moeilijk hebben - terecht voor een goedkope warme maaltijd.  "Tot nu toe werden die maaltijden 's middags georganiseerd", zegt Eric Bogers van De Biehal, "maar dan kunnen mensen met kinderen natuurlijk niet komen. Daarom gaan we de maaltijden ook geregeld 's avonds organiseren."

Daarnaast wil de Biehal ook een app ontwikkelen waarop mensen kunnen zien wat het menu van de dag is en waar ze een plaats kunnen reserveren in het restaurant.

De Biehal gaat ook onderzoeken hoe minder mobiele mensen, die ver weg wonen, toch in een buurtrestaurant kunnen geraken. Daarvoor gaat de organisatie samenwerken met mindermobielencentrales, maar er zullen ook vrijwilligers ingeschakeld worden. "Vaak zijn het alleenstaanden die naar een buurtresto gaan. Voor mensen die in bijvoorbeeld hetzelfde gehucht wonen, zouden we gezamenlijke fiets- of wandeltochten tot aan het buurtrestaurant organiseren", besluit Eric Bogers.

 

Foto: debiehalstc.be 

Meest gelezen