Archieffoto: houten scheepswrak  aangespoeld voor Japanse westkust  eind november (Twitter/AL-SAHAWAT TIMES/)

Opnieuw "spookschip" met vier lijken aangespoeld voor Japanse kust 

Aan de Japanse westkust is opnieuw een verlaten houten bootje aangetroffen met daarin vier lijken in gevorderde toestand van ontbinding. Vermoedelijk gaat het om Noord-Koreanen. Er zijn al meer dan honderd dergelijke bootjes aangespoeld dit jaar, maar hoe de scheepswrakken er terechtkomen is niet duidelijk. 

Voor de Japanse kust duiken al jaren vissersbootjes op met dode opvarenden. De "spookschepen" komen waarschijnlijk uit Noord-Korea. Dat stellen de onderzoekers vast aan het materiaal dat ze in de boot terugvinden: zoals vissersnetten, touw of kleding met buttons van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De vissers aan boord zijn vaak niet meer dan een skelet, hun lichamen verkeren in verre staat van ontbinding

Het hoge aantal, dit jaar al meer dan honderd, zou kunnen wijzen op een voedselgebrek in Noord-Korea, veroorzaakt door strenge VN-acties en een exportverbod wegens het nucleaire programma van het regime in Pyongyang.

Meest gelezen