Oude chirolokalen in Aarschot afgebrand

In de oude chirolaken van Ourodenberg in Aarschot heeft gisteravond een brand gewoed. De lokalen zijn helemaal uitgebrand. Er was gelukkig niemand aanwezig en ook de huizen in de buurt bleven gespaard. Even was er angst voor asbestvervuiling, maar dat was niet nodig.

De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet beletten dat de lokalen volledig zijn uitgebrand. Tijdens het blussen werd ook asbest gevonden, maar daar hoeft niemand zich zorgen over te maken, zegt kapitein van de brandweer Jan Decoene. "We zagen inderdaad dat achtergevel van het gebouw bekleed was met asbest, maar de vervuiling is gelukkig op het terrein gebleven." 

Aangestoken? 

Buurtbewoner Maarten was als eerste bij de brand, toen hij in zijn garage stond en plots geknetter hoorde. "Ik ben meteen naar buiten gelopen en zag een grote brand. Even was ik bang dat die zou uitslaan naar de opvang van het VBO-schooltje, maar dat is gelukkig niet gebeurd." De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Een deskundige zal de oorzaak onderzoeken. Kwaad opzet is niet uitgesloten. 

Meest gelezen