Studeren in rusthuis in Pepingen: win-win voor studenten en bewoners

In rusthuis Henri Vander Stokken in Pepingen zijn dezer dagen heel wat jongeren te vinden. Er is voor hen een speciale ruimte ingericht om te studeren. En dat heeft voordelen voor zowel de studenten als de bewoners.

Nog tot 31 januari kunnen studenten terecht in het rusthuis van Pepingen om er te gaan blokken. Ze hebben er wifi en ze kunnen ook aanschuiven voor een warme maaltijd. Een win-winsituatie, want ook de bewoners zijn blij met de komst van de studenten. Ze kunnen een praatje slaan met hen in de anders rustige kerstperiode.

Een studeerruimte in een rusthuis is voor Vlaanderen echter geen primeur. In Brugge en Boechout konden studenten eerder al terecht in woonzorgcentra.  De gemeenschappelijke studeerruimte is iedere dag open van 9 uur tot 18 uur. In de studeerkamer is er plaats voor 15 studenten.

Meest gelezen