Twitter reageert: "Jullie willen Hillary doen breien? Zijn jullie serieus?"

Nieuwjaarswensen, ze horen bij de start van een nieuw jaar. Zeker voor hen die het ietwat moeilijker gehad hebben het afgelopen jaar zijn ze vaak een lichtpunt naar de toekomst toe. Iemand die het zeker niet makkelijk gehad heeft in 2017 was Hillary Clinton, na haar verkiezingsnederlaag tegen Donald Trump. Clinton dook nu en dan nog wel eens op, of het nu in een bos of in een theaterzaal was, maar moest de zure appel waarin ze moest bijten duidelijk nog verteren. En dus dacht lifestyle- en nieuwswebsite Vanity Fair haar een aantal tips te moeten geven voor het nieuwe jaar. Ook al was de bedoeling (wellicht) louter humoristisch, op sociale media kon men duidelijk minder lachen met "het gelukkige nieuwjaar aan Hillary".

Vanity Fair somde een aantal tips op voor Clinton waarmee ze in 2018 haar leven wat zinvoller kon invullen. Zoals bijvoorbeeld meer foto’s in de bossen nemen, misschien vrijwilligerswerk doen of wat breien, of het oefenen van ademhalingstechnieken tegen de stress. Met het achterliggende idee dat ze een einde zou maken aan haar politieke ambities:

Het filmpje werd op Twitter al snel meer dan 1 miljoen keer bekeken. Met reacties die wellicht minder positief waren dan verwacht. Zelfs Golden Globe- en Oscar-winnares Patricia Arquette mengde zich in de discussie:

Een woordvoerder van Vanity Fair heeft zich intussen verontschuldigd bij diverse Amerikaanse nieuwsmedia: "Het was een poging tot humor en we vinden het jammer dat we de bal hebben misgeslagen." Het filmpje blijft intussen wel op hun Twitteraccount staan.

Meest gelezen